ΓΝΩΜΗ



"ΣΤΕΡΓΕΙ ΓΑΡ ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΓΕΛΟΝ ΚΑΚΩΝ ΕΠΩΝ"
ΣΟΦΟΚΛΗΣ

"Διότι κανένας δεν αγαπά τον αγγελιοφόρο των κακών γεγονότων"
(απόδοση Νότα Κυμοθόη)

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Νότα Κυμοθόη "Η ομορφιά της θεϊκής Δημιουργίας"

                                         Photography Nota Kymothoe© Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη* "Η ομορφιά της θεϊκής Δημιουργίας"

Νομίζει ο άνθρωπος πως δύει ο ήλιος ενώ η γη περιστρέφεται γύρω του κι αυτή την περιστροφή της, ενώ γυρίζει μαζί της κι αυτός, δεν την αισθάνεται. Είναι τόσο όμορφη η δημιουργία του Θεϊκού νοός, που το ηλιοβασίλεμα αφήνει την ομορφιά του ως υπόσχεση για το ηλιακό φως, που θα τον χαιρετίσει το πρωί με την ανατολή του. Η Γη περιστρέφεται ολόγυρα από τον ήλιο ερωτικά...Κι ενώ ο άνθρωπος κοιμάται υπό το φως της σελήνης σκεπασμένος και με των άστρων τ΄ αναβοσβήσματα, μόνον τα πουλιά αντιλαμβάνονται το φως, υμνώντας το από τα χαράματα.
Ο άνθρωπος ως άρχοντας της όλης θεϊκής Δημιουργίας χαίρεται τα πάντα μέσα σε αυτήν και υποτάσσει τα πάντα για την ευχαρίστησή του, δίχως ν΄αντιλαμβάνεται το όλο μεγαλείο της!!!
Ας ευχαριστήσουμε κι ας υμνήσουμε την ομορφιά της θεϊκής Δημιουργίας κι ας προσπαθήσει ο καθένας χωριστά να διατηρήσει όσο μπορεί το μεγαλείο της καθαρό!..
Οι αγνές ψυχές κατανοούν...
*Nότα Κυμοθόη λογοτέχνης και εικαστικός, εργαζόμενη για πολλά χρόνια σε ημερήσιες εφημερίδες, περιοδικά κι έντυπα για τον τουρισμό και όχι μόνον

Δεν υπάρχουν σχόλια: