ΓΝΩΜΗ



"ΣΤΕΡΓΕΙ ΓΑΡ ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΓΕΛΟΝ ΚΑΚΩΝ ΕΠΩΝ"
ΣΟΦΟΚΛΗΣ

"Διότι κανένας δεν αγαπά τον αγγελιοφόρο των κακών γεγονότων"
(απόδοση Νότα Κυμοθόη)

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Νότα Κυμοθόη "Η ανοχή της κακομοιριάς"



          Νότα Κυμοθόη "Η ανοχή της κακομοιριάς"


Θα υπέθετε ίσως, κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος, πως για όλα φταίει το  "σύστημα", μέσα στο οποίο αναπτύσσονται και βιώνουν οι ανθρώπινες κοινωνίες κι ιδιαίτερα μας απασχολεί στη χώρα μας Ελλάδα, αυτήν την εποχή. Μια εποχή μεγάλων ζυμώσεων κι αλλαγών, καθώς φανερώνονται αλήθειες πολιτικού και θρησκευτικού περιεχομένου, που εύσχημα είχαν κρύψει. Κι ενώ οι αλλαγές σε οικονομικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο έχουν συμβεί, εκείνες οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται ολοταχώς, είναι σε θρησκευτικό περιεχόμενο. 
Κι αυτό, διότι όλα έχουν μια συνάφεια. Δηλαδή οι σταθερές σε θρησκευτικά θέματα, πάνω στα οποία στηρίχτηκαν οι κοινωνίες, έως τώρα, ανατρέπονται ταχέως. Αυτό θα γίνει από την φανερή αλήθεια, αυτήν οπού ενώ κατηγορούν ως γεγονός, δηλαδή την "παγκοσμιοποίηση", στην πραγματικότητα, ο φορέας που πραγματοποιεί την παγκόσμια ενότητα των ανθρωπίνων κοινωνιών και την εξαφάνιση των εθνών, είναι oι θρησκείες και αν θέλουμε να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα ο χριστιανισμός (ορθόδοξοι- καθολικοί-μάρτυρες του Ιεχωβά-ευαγγελιστές-διαμαρτυρόμενοι κ.λ.π), ο ιουδαϊσμός, ο μουσουλμανισμός (με όλες τις υποομάδες του), ο βουδισμός, ο ινδουισμός.
Δηλαδή μέσα στις θρησκείες δεν υπάρχουν έθνη! Υπάρχει όμως μέσα στα έθνη...κακομοιριά και δεν κατανοώ, πως οι Θεοί με τα διαφορετικά ονόματα των μονοθεϊστικών θρησκειών, συμβιώνουν μεταξύ τους μέσα σε όλη αυτήν τη μιζέρια και οι ταγοί τους πλουτίζουν!!!

Αν λοιπόν η κάθε μονοθεϊστική θρησκεία μιλάει για Έναν Θεό, τότε πως συμβαίνει να έχουμε τόσα ονόματα Θεών και διαφορετικές ιδιότητες ;
Στο βιβλίο μου Η ΛΥΤΡΩΣΗ το οποίο ακόμα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίαμβος, θα βρείτε μια σπουδαία ανάλυση για το θέμα καθώς και στο βιβλίο μου Το Λ των λέξεων και του Λόγου, εκδόσεις οι Αινιάνες, σπουδαίες αναλύσεις για καυτά θέματα κι επίκαιρα της εποχής μας, αλλά και προβληματισμούς για τα όσα
σήμερα ο άνθρωπος καλείται ν΄αντιμετωπίσει.
Πριν πολλά χρόνια, είχα την τύχη, νεαρά τότε να γνωρίσω τη σπουδαία συγγραφέα Λιλή Ζωγράφου και στις σκέψεις μου αυτές περί του Θεού, που εμπορεύεται στις θρησκευτικές ομάδες της γης, ήρθαν στο νου μου τα εξής λόγια της από το σπουδαίο της βιβλίο "Αντιγνώση", στο οποίο γράφει:
  «Ο χριστιανισμός είναι μια ιδεολογία κατοχύρωσης συμφερόντων μιας ασήμαντης και βάρβαρης μειοψηφίας, μεταμφιεσμένη σε θεολογία. Πώς επιβλήθηκε σε τόσα εκατομμύρια πολιτισμένους ; Με τον σκοταδισμό».
Αν πραγματικά επιθυμεί ένας αναλυτής να μελετήσει το χριστιανισμό θα βρει πολλά για να πει ή να γράψει, σε σχέση με την αλήθεια και το ψέμα, που διαδίδει σκόπιμα.
Ένας ερευνητής όμως, δεν μπορεί να μεροληπτεί στην έρευνά του, μήτε να παίρνει το μέρος κάποιου από συμπάθεια ή από συνήθεια. Είναι πολύ δύσκολο να σταθεί κάποιος ερευνητής αμέτοχος στην ανάλυσή του, για θέματα θρησκείας. Και τούτο, διότι η θρησκεία έχει βάση την καρδιά, η οποία διευθύνει και κατευθύνει τον συναισθηματικό κόσμο του ανθρωπίνου όντος, διότι η λογική αν επικρατήσει, τότε δεν θα υπάρχουν τόσες πολλές θρησκείες. Αλλά, επειδή η θρησκεία έχει μια σχέση που συνδέει το "ον" άνθρωπο με την "πατρίδα" του, όπως η σχέση "μάνας και παιδιού", έτσι λοιπόν έχουμε πολλούς παράγοντες που παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση της πίστης σε μια θρησκεία ή στην μη πίστη σε αυτήν και πίστη σε μια άλλη θρησκεία ή καθόλου.
Στην εποχή μας, οι μετακινήσεις των ανθρώπων, έχουν δημιουργήσει μεταξύ όλων των άλλων και μια γνώση για το τι πιστεύουν και με τι τρόπους πιστεύουν άλλοι λαοί το Θεό τους. Υπάρχει δηλαδή ένας "πνευματικός πόλεμος θρησκειών" ανάμεσα στους ανθρώπους, για ποιου ο Θεός είναι ανώτερος ή κατώτερος και ποιου ο Θεός είναι αληθινός;

Αν λοιπόν ρωτήσουμε τους αμέτρητους επισκέπτες στη χώρα μας Ελλάδα, θα μας πουν πως τους ενδιαφέρει η αρχαία ελληνική ιστορία, ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός και έρχονται οι περισσότεροι διαβασμένοι για την σπουδαία ελληνική παρουσία των αρχαίων Ελλήνων σε θέματα θρησκείας, αρχαίων ναών, μουσείων, αρχαιολογικών χώρων.
Και τούτο διότι η Θεογονία του Ησιόδου αναφέρει όλη τη γενεαλογία των αρχαίων Ελλήνων Θεών και Θεαινών και υπάρχουν οι χώροι μέσα στους οποίους έδρασαν, άσχετα αν καταστράφηκαν από τους χριστιανούς σε μια άλλη εποχή, με μένος...απαράδεκτο. Κι αυτή η καταστροφική μανία, συνεχίζεται και στις ημέρες μας, προσπαθώντας να πείσουν τους πάντες πως "δεν υπήρξε αρχαία ελληνική θρησκεία που να είχε σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Νότα Κυμοθόη(...συνεχίζεται)



Δεν υπάρχουν σχόλια: