ΓΝΩΜΗ"ΣΤΕΡΓΕΙ ΓΑΡ ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΓΕΛΟΝ ΚΑΚΩΝ ΕΠΩΝ"
ΣΟΦΟΚΛΗΣ

"Διότι κανένας δεν αγαπά τον αγγελιοφόρο των κακών γεγονότων"
(απόδοση Νότα Κυμοθόη)

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΣΧΕΤΟΙ με την ΙΣΤΟΡΙΑ οι ΑΓΓΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ στο ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2011

                                                1. Αφροδίτη και Έρως ελληνικής κλασσικής περιόδου.
                                                    στο Βρετανικό Μουσείο

ΑΣΧΕΤΟΙ με την ΙΣΤΟΡΙΑ
οι ΑΓΓΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ
στο ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2011

Στο Βρετανικό Μουσείο υπάρχει μεταξύ των άλλων και μια πτέρυγα /΄Αρχαία Τουρκία" στις προθήκες των εκθεμάτων ίσως έχει γίνει κάποιο λάθος...
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν τρέφω μισαλοδοξία για τη γείτονα χώρα, την οποία πολλάκις έχω επισκεφτεί και στην οποία έχω καλούς φίλους και φίλες. Με απασχολεί η αλήθεια της ιστορίας...και καλό θα είναι μέσα στα Μουσεία, όσον αφορά τις αρχαιότητες και τα ευρήματα, να είναι περισσότερο προσεχτικοί αλλά και μελετημένοι, όσοι τοποθετούν επιγραφές στις προθήκες.

Η ύπαρξη "χώρας" με όνομα "αρχαία Τουρκία", ξέρουν τουλάχιστον όλοι όσοι γνωρίζουν καλά Ιστορία, πως και πότε ξεκίνησε η ιστορία της χώρας αυτής και πως ουδέποτε υπήρχε Αρχαία Τουρκία. Καλό θα είναι λοιπόν να μετονομαστεί η πτέρυγα με το πραγματικό της όνομα, σύμφωνα με τα ευρήματά της, κι όχι σύμφωνα με το ποια χώρα υπάρχει σήμερα εκεί.


1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στην ιστορία ΑΡΧΑΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ.
Οι Τούρκοι εμφανίζονται στο χάρτη των εθνών, το 600 μ.Χ.  Πριν, ήταν φύλα Μογγολικά και πολεμικές περιπλανώμενες ομάδες, εδώ κι εκεί, δίχως να έχουν δική τους χώρα. Πως μπορούν λοιπόν να ονομάζονται τα αρχαία ευρήματα ενός άλλου λαού και να βαφτίζονται πως ανήκουν στην Τουρκία;


(φωτ. 1). Πήλινο αγαλματίδιο από την Τανάγρα Βοιωτίας
    του 350 π.χ., εικονίζει την Αφροδίτη και τον Έρωτα

2. Το ως άνω εικονιζόμενο αγαλματίδιο (φωτ. 1) είναι {η Αφροδίτη και ο Έρως} ύψους 245 cm κι αποτελεί μέρος της κλασικής ελληνικής περιόδου. Είναι από την Τανάγρα της Βοιωτίας. Τι σχέση έχει η αρχαία ανύπαρκτη εκείνη την εποχή χώρα Τουρκία με την Τανάγρα της Βοιωτίας;
Τι σχέση έχει όλη αυτή η ψευδής ενημέρωση με την πραγματική αλήθεια της ιστορίας;

Και πως οι Βρετανοί το εκθέτουν σε λάθος πτέρυγα που αφορά αυτήν την ιστορική περίοδο; 

2. Αρχαίο ελληνικό θέατρο 
 στη σημερινή Τουρκία

Η γειτονική χώρα και σημερινή Τουρκία θα πρέπει καθημερινά να ευχαριστεί και να ευλογεί τους αρχαίους Έλληνες προγόνους μας για όλη την αφθονία του πολιτισμού οπού άφησαν στα εδάφη που πριν ζούσαν. Δίχως αυτόν τον πολιτισμό δεν θα είχε σήμερα αυτήν όλη την πολιτισμική αφθονία η χώρα Τουρκία και ο τουρκικός λαός δεν θα είχε την όλη δυνατότητα να εξελιχθεί από την κλασική ελληνική παιδεία. (φωτ. 2. αρχαίο ελληνικό θέατρο στη σημερινή Τουρκία)


                                          3. Αμαζόνα (θραύσμα) από την Αλικαρνασσό


3. Τα αμέτρητα θραύσματα φωτ. 3 και φωτ. 4, από την Αλικαρνασσό και το περίφημο Μαυσωλείο της, δεν έχουν καμιά σχέση με τη σημερινή χώρα Τουρκία. Αυτά όλα τα ευρήματα είναι μιας άλλης εποχής κι έχουν άμεση σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό των Ελλήνων αποίκων στην περιοχή αυτή, στις οποίες και ζούσαν.4. Κένταυρος, από την αρχαία Αλικαρνασσό

Παρακαλώ να δουν το όλο θέμα και να το διορθώσουν οι όσοι εργάζονται σε αυτούς τους χώρους.
                                            
Η αρχαία Αλικαρνασσός ήταν στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα η πόλη Μποντρούμ, απέναντι ακριβώς από την ελληνική νήσο Κω, στο ακρωτήρι Ζεφυρέας. Είχε ιδρυθεί στον 13ο-14ο π. Χ. αιώνα από τους Δωριείς της Πελοποννήσου, οι οποίο αφού πέρασαν με τα πλοία τους στην Σαντορίνη (αρχαία Θήρα), κι από τη Μήλο κι από την Κρήτη έφτασαν στη Ρόδο όπου ίδρυσαν την Ιάλυσσο, την Λίνδο και την Κάμειρο κι από εκεί στην Κω. Από την Κω πέρασαν απέναντι στα παράλια κι εκεί ίδρυσαν την πόλη Αλικαρνασσό και την Κνίδο.
Έτσι ιδρύθηκε η περίφημος Δωρική εξάπολις με κέντρο το Ναό του Απόλλωνα στο Τριόπιο ακρωτήριο.
Το περίφημο Μαυσωλείο της αρχαίας πόλης, κτισμένο από την Αρτεμισία βασίλισσα, αποτελούσε ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου.
Συγχαρητήρια στους φίλους μας Τούρκους, που ανοικοδόμησαν πάλι το σπουδαίο αυτό θαύμα του αρχαίου ελληνικού κόσμου. 
Αυτό όμως δεν τους απαλλάσσει από το γεγονός ό, τι  δεν αναγνωρίζουν αυτά ως ελληνικά δημιουργήματα των αρχαίων κατοίκων της περιοχής, που ήταν Έλληνες κι όχι αρχαίοι Τούρκοι!..
                                                          *7. Μαυσωλείο Αλικαρνασσού
                                                                   


Το 1914 που έγινε ο πρώτος διωγμός των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και μετά με την καταστροφή του 1922, πέρασαν 12. 070 πρόσφυγες, ξεριζωμένοι Έλληνες της Αλικαρνασσού και των γύρω ελληνικών πόλεων στη Σητεία της Κρήτης στην Χανιώπορτα.


Η σημερινή πόλη Μποντρούμ (φωτ.5)  είναι κτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας Αλικαρνασσού.


                             5. Μποντρούμ, (αρχαία Αλικαρνασσός )και τα ελληνικά βουνά στο βάθος.


Αμέτρητα θραύσματα από ελληνικά μάρμαρα προερχόμενα από τις αρχαίες ελληνικές αποικίες της Μικράς Ασίας, εκθέτονται σε αυτή την πτέρυγα, προσπαθώντας να πείσουν τον κόσμο, πως υπήρχε αρχαία Τουρκία. Κι αμέτρητα εκθέματα σε τούρκικα μουσεία που είναι ελληνικά, παρουσιάζονται σαν ευρήματα της αρχαίας Τουρκίας. 
Αν λοιπόν προσπαθείτε για όλη αυτήν την μεγάλη προπαγάνδα, κακώς προσπαθείτε και φυσικά δεν έχετε δίκιο. Επειδή λοιπόν η αλήθεια είναι μόνον μια και αυτή όλη η αλήθεια βρίσκεται μέσα στο όλον, δηλαδή μέσα σε όλο το σύνολο έκφρασης του ελληνικού αρχαίου πνεύματος και πολιτισμού όπου γης, σας διαβεβαιώ, πως ματαιοπονείτε, διότι όσα θα έρθουν μελλοντικά στο φως, θα σας εκθέσουν. Για του λόγου λοιπόν την όλη αλήθεια, αλλά πρώτα απ΄όλα για την καθαρή αλήθεια της ιστορικής έρευνας, ας αναρτηθεί η αλήθεια δημοσίως για όλους...

                                                 6. Χρυσό περιδέραιο από την Αίγυπτο


Το κυπριακό αγγείο που μετέφεραν κρασί (φωτ. 7) γράφει με ελληνική γραφή {ΚΜΤ και ΟΙΝΟΣ} κοντά στο στόμιό του. Έχει κάποια σχέση με την Τουρκία; Στην Κύπρο αυτήν την περίοδο κατοικούσαν μόνον Έλληνες. Θα παρακαλέσω λοιπόν, ας αποκατασταθεί η ιστορία για την όλη αλήθεια των λαών. 
                                                                 
                                                     7.Κυπριακό αγγείο μεταφοράς κρασιού
                                                        με επιγραφή {ΚΜΤ ΟΙΝΟΣ}
                                                            (from internet thank you)


ΑΣ ΦΩΤΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ  ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΚΙ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΠΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ, γιατί είναι ΙΣΤΟΡΙΑ και δεν θέλει καμιά απόδειξη. Απόδειξη είναι τα εκθέματα από μόνα τους, που καταμαρτυρούν την ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ  ΤΟΥΣ.


ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ 1
Νότα Κυμοθόη
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Νότα Κυμοθόη