ΓΝΩΜΗ



"ΣΤΕΡΓΕΙ ΓΑΡ ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΓΕΛΟΝ ΚΑΚΩΝ ΕΠΩΝ"
ΣΟΦΟΚΛΗΣ

"Διότι κανένας δεν αγαπά τον αγγελιοφόρο των κακών γεγονότων"
(απόδοση Νότα Κυμοθόη)

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Νότα Κυμοθόη "Καλή χρονιά"

Photography Nota Kymothoe© Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη "Καλή χρονιά"

Οι ευχές για τον ερχομό του Νέου Έτους δίνονται εγκάρδια από τους ανθρώπους και το 2019 ήρθε στη ζωή μας ελπιδοφόρα και με ποδαρικό γερό. Συμβολίζεται κάθε χρόνο αυτή η ημέρα με τον Άγιο Βασίλη, έναν παππουλάκο στρουμπουλό να έχει στην πλάτη του ένα τσουβάλι με δώρα και να μπαίνει στις κατοικίες μας από την καμινάδα! Το κόκκινο κουστούμι του και το σκουφί του με τη λευκή γούνα ολόγυρα, χαρακτηριστικό της ημέρας. Γιορτινή φορεσιά, πρωτοχρονιάτικη!!!
Ευχές πολλές για όλους τους ανθρώπους κι ας είναι η ζωή μας μέσα στην αλλαγή πραγματικά Αληθινή με Ωραιότητα ψυχής και άπλετη Αγάπη δίχως διαχωρισμούς. Η εσωτερική Ελευθερία και οι Αρετές που ο κάθε άνθρωπος βιώνει ας γίνουν ο δρόμος για το μέλλον μας ανεμπόδιστα για πραγματική ανάπτυξη κι αφθονία αγαθών. Ο πλανήτης μας έχει ανάγκη από αδελφοσύνη κι αλληλεγγύη, δίχως φανατισμούς. Ευελπιστώ πως θα φροντίσουν γι΄αυτό όλες οι υπηρεσίες που έχουν τις ανάλογες αρμοδιότητες, ξεκινώντας από τα σχολεία, αλλά κι από προγράμματα για την οικογένεια, τους εργαζόμενους σε κάθε τομέα και σε όλα τα επίπεδα των υπηρεσιών.
Ο τρόπος που έχει γίνει συνήθεια κι έθιμο σε λαούς, με τις μετακινήσεις των πληθυσμών, αλλάζει, διότι οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να προσαρμοστούν στις νέες κοινωνίες διαβίωσής τους. Το 2019 είναι η αρχή ενός νέου κύκλου κι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να είναι μια καλή χρονιά!!!Για να συμβεί αυτό, ας βάλει ο καθένας πλάτη, δηλαδή ας εργαστεί γι΄αυτό πνευματικά και σωματικά με θέληση ισχυρή, όχι μόνον για το δικό του ατομικό καλό, αλλά και για το καλό των άλλων!..
Οι ωριμότεροι σε ηλικία ας σκεφτούν τα λάθη τους κι ας γίνουν για τα παιδιά και για τα εγγόνια τους, παράδειγμα συμβουλευτικό κι όχι μια συνεχής αυταρχική ύπαρξη, που βασανίζει με την "εγωϊκή" συμπεριφορά της την οικογένεια και τους γύρω τους. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει σε κανέναν τα δικά του θέλω!..Όποια κι αν είναι αυτά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απαιτεί από κανέναν, αυτά οπού ο ίδιος επιθυμεί. Συνδιαλέγεται ο πολιτισμένος άνθρωπος, δεν καταστρέφει. Αυτές οι παλιές ενέργειες ανήκουν στο παρελθόν!!!
Εύχομαι σε όλους να είναι η ζωή γλυκιά, όπως τα γλυκά που γευτήκατε την πρωτοχρονιά και φροντίστε ο καθένας από τη θέση όπου κι αν βρίσκεται να δημιουργεί χαρά, όχι μόνον για τον εαυτό του, αλλά και για τους άλλους.
Καλή Χρονιά κι Ευτυχισμένο το 2019!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: