ΓΝΩΜΗ



"ΣΤΕΡΓΕΙ ΓΑΡ ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΓΕΛΟΝ ΚΑΚΩΝ ΕΠΩΝ"
ΣΟΦΟΚΛΗΣ

"Διότι κανένας δεν αγαπά τον αγγελιοφόρο των κακών γεγονότων"
(απόδοση Νότα Κυμοθόη)

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Νότα Κυμοθόη:"Ο Ομπάμα στην Αθήνα"

Νότα Κυμοθόη:"Ο Ομπάμα στην Αθήνα"
"Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας"...όπου υμνεί στο Άξιον Εστί ο Νομπελίστας Έλληνας Ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, δέχτηκε με αξιοπρεπή υποδοχή τον Πρόεδρο της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα.

Στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, παγκόσμιο σύμβολο της Ελλάδας, πλάι στον ιερό Ναό του Παρθενώνος της Θεάς Αθηνάς, που αντιστέκεται με υπερηφάνεια σε όλη την "άρνηση" της λαμπρότητάς του, από όλα τα σκοτεινά μυαλά των "δήθεν" Ελλήνων κι Ελληνίδων, οπού το μόνο που κάνουν επί σειρά-σειρά ετών, είναι να καταστρέφουν το φως και την αλήθεια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού...Στη θέση οπού υπερήφανα η ελληνική σημαία, η γαλανόλευκη, τιμή και δόξα της ελευθερίας της πατρίδας μας από την κάθε σκλαβιά, τον κάθε φασισμό και την κάθε ομάδα που προσπαθεί να ποδοπατήσει την ελευθερία του μικρού αλλά μεγάλου ετούτου χώρου...

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ατένισε την πόλη της Θεάς Αθηνάς και το λεκανοπέδιο της Αττικής, έχοντας πλήρη επίγνωση για όλα τα προβλήματα που έχει η χώρα μας και τιμώντας την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και τη Δημοκρατία, κράτησε σε καρδιά και νου όλα εκείνα τα οποία αντιλαμβάνεται και αισθάνεται ως Άνθρωπος πρώτα κι ύστερα ως Πρόεδρος με τη λαμπρή προσωπικότητα, την οποία κατόρθωσε να διαμορφώσει.
                                                   φωτογραφία της Νότας Κυμοθόη

Με θέα από εκεί ψηλά και το ιερό του Σωτήρος Διός στην αρχαία Πνύκα, όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, με την οποία γαλουχήθηκε ο πολιτισμένος κόσμος της Δύσης, κατευθύνθηκε για το αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης κι από εκεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου απηύθυνε μήνυμα και χαιρετισμό, που παρακολουθούσε ζωντανά όλος ο πλανήτης.
"Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας", τον οποίο οι αμόρφωτοι Έλληνες και οι αμόρφωτες Ελληνίδες καταστρέφουν καθημερινά με μίσος, φασισμό παντός είδους και δεν τολμούν να δουν την αλήθεια, την οποία θαυμάζει όλος ο πλανήτης κι έρχονται από την άλλη άκρη του πλανήτη για ν΄αντικρίσουν, με θλίβει...
Θα κρατήσω κι εγώ μόνον την ομορφιά και τις αρετές των αξιών και θα βροντοφωνάξω, όπως ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα "ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ" με γνώση της όλης ιστορίας και με σεβασμό στην ιστορία και μνήμη της ιστορίας της πατρίδας μου για ένα καλύτερο σήμερα κι ένα καλύτερο αύριο.
                                                      φωτογραφία της Νότας Κυμοθόη
                                                     φωτογραφία της Νότας Κυμοθόη
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Νότα Κυμοθόη