ΓΝΩΜΗ



"ΣΤΕΡΓΕΙ ΓΑΡ ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΓΕΛΟΝ ΚΑΚΩΝ ΕΠΩΝ"
ΣΟΦΟΚΛΗΣ

"Διότι κανένας δεν αγαπά τον αγγελιοφόρο των κακών γεγονότων"
(απόδοση Νότα Κυμοθόη)

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ:ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
 ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ
Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi

Στην Ηλιούπολη της Κοίλης Συρίας,  μιας πόλης κτισμένης στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Αντιλίβανο, (Φοινίκη λεγόταν τότε κι ήταν ελληνική πόλη), γεννήθηκε η Βαρβάρα. Ο πατέρας της Διόσκορος, ήταν τοπάρχης της περιοχής, δηλαδή κάτω από τις διαταγές του Διοκλητιανού (στρατηγού του ρωμαϊκού στρατού στην περιοχή με έδρα το σημερινό Ισραήλ). Πολύ πλούσιος και διέθετε μεγάλη κοσμική δύναμη. Η Βαρβάρα ήταν μοναχοκόρη, προς την οποία έτρεφε απεριόριστη αγάπη και σ' αυτήν στήριξε πολλές ελπίδες για να παντρευτεί έναν ισχυρό σύζυγο που θα κρατήσει το βιός του αλλά και τη θέση του. Ο θυμός του πατέρα της έγινε μεγάλος με αφορμή 3 παράθυρα στο λουτρό της και τις ιδέες της για τις διαδόσεις της Διδασκαλίας του Χριστού που ως Νέα θρησκεία της εποχής της, απλωνόταν παντού. Η ίδια του η κόρη ανέτρεπε την ίδια του την εξουσία και ενώ οδηγούσε όλους όσους συγκεντρωνόντουσαν για ν΄ακούσουν για τη Νέα θρησκεία, στα χέρια του Διοκλητιανού, παρέδωσε μαζί και την ίδια του την κόρη στον Μαρκιανό, που ήταν δικαστής εκείνη την εποχή για να την δικάσει. Προσπαθώντας να τη σώσει, της είπε να θυσιάσει στο βωμό του Βάαλ. Κι η Βαρβάρα είπε:

«Θυσία αινέσεως προσφέρω μόνο στον Θεό μου, ο οποίος είναι ο Δημιουργός του ουρανού και της γης και όλων που υπάρχουν σ' αυτά".

Βασανίστηκε αλλά οι πληγές της έκλεισαν με παρέμβαση του ίδιου του Χριστού και είπε στον Μαρκιανό που είχε μείνει έκπληκτος:

"Αν θέλεις να μάθεις ποιος με θεράπευσε, σου λέω πως αυτός είναι ο Χριστός, ο Υιός του Θεού του ζώντος. Τον οποίο δυστυχώς εσύ δεν μπορείς να δεις, αφού βαθύ σκοτάδι έπαρσης έχει καλύψει τα μάτια της ψυχής σου"...

Τα βασανιστήρια που άσκησαν πάνω της είναι βαρβαρισμοί και βία που δεν μπορεί να ειπωθεί...
... η οποία πριν τον αποκεφαλισμό της προσευχόταν:
"«Άναρχε Θεέ, εσύ που άπλωσες τον ουρανό σαν θολωτή στέγη και στερέωσες τη γη πάνω στα νερά,  Εσύ, που διατάζεις τα σύννεφα να ρίχνουν βροχή και έστησες ψηλά τον ήλιο για να φωτίζει τα πάντα, Εσύ, που όλα αυτά τα αγαθά τα δίνεις σε δικαίους και άδικους, σε αγαθούς και πονηρούς,  Εσύ και τώρα, Θεέ του Φωτός και της Αγάπης, άκουσε την προσευχή μου και αξίωσε να μην αγγίξει καμία λοιμώδης αρρώστια όποιον στο σπίτι του μνημονεύει το όνομά σου και τα μαρτύριά μου για τη δόξα τη δική σου, ούτε να τον βρει κάτι άλλο από όσα μπορούν να φέρουν στα σώματα των ανθρώπων βλάβη και πόνο. Διότι εσύ, Κύριε, ξέρεις ότι εμείς είμαστε σάρκα και αίμα, έργο των χειρών σου, και τιμημένοι με τη δική σου εικόνα, έχοντας τη δυνατότητα να ομοιωθούμε με εσένα»...

ΑΦΗΝΩ ΕΝΑ ΠΙΚΡΟ ΔΑΚΡΥ, ΣΗΜΕΡΑ, ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΗΣ
ΚΙ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΩΘΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ... για όσους δεν κατανοούν τη Διδασκαλία του Χριστού!
"Ω Θεέ της Αγάπης και του καθαρού Ουρανίου Θεϊκού Φωτός!..Μέσα στην αιωνιότητα τίποτα δεν χάνεται μήτε η δική σου Αγάπη για την ανθρωπότητα και μήτε το δικό Σου Φως έχει χαθεί!..Έλα και φώτισε όλους τους νόες των ανθρώπων που έχουν κάνει τη Διδασκαλία σου δική τους επίγεια "δόξα" κι εξουσία μέσα σε χλιδή με μισαλλοδοξία, οργή, διαταγές και τρόμο, για τα πλάσματά σου, ενώ αδιαφορούν για την εντολή σου ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ. Φώτισε Κύριε τους νόες τους...και συγχώρησέ τους...Ω!..Θεέ των ανθρώπων, οπού σε δοξολογούν σε όλη τη γη, αλλά δεν γνωρίζουν τον αληθινό Σου Λόγο, έλα και φώτισε τις καρδιές, όσων Εσένα εκπροσωπούν χρησιμοποιώντας το όνομά σου...ενώ επί ματαίω καταστρέφουν με αδικίες και πολέμους τους ανθρώπους. Σκοτώνουν Κύριε ανθρώπους, που δεν μπορούν ν΄ αναστήσουν. Ω!..Θεέ του Αληθινού Φωτός και της Αγάπης, έλα και φέρε καλοσύνη και χαρά στων πονεμένων ανθρώπων τις καρδιές και δώσε σε όλους τους ανθρώπους ευλογίες, χαρές, χαρίσματα, εργασία και αφθονία από την απεραντοσύνη της δικής σου αφθονίας, ώστε να έχουν αμοιβόμενη εργασία και φαγητό όλοι οι άνθρωποι στη γη, να έχουν στέγη και ζεστασιά στο κρύο του χειμώνα και πρόσφερε χώρους στους Ναούς Σου για όλους τους άστεγους και πονεμένους, γιατί Εσύ είσαι Αυτός που πονάει, που διψάει, που πεινάει, που κρυώνει, που υποφέρει...από ανεργία και φτώχεια...Εσύ είσαι Εκείνος οπού κατοικείς Παντού, γιατί το Αληθινό Σου Φως είναι Παντού!..Βοήθησε τη χώρα μου Ελλάδα να ξεπεράσει τις δυσκολίες της όλες και φέρε πάλι το καθαρό Φως της Ελλάδας των Ελλήνων σοφών στα παιδιά που υποφέρουν! Με τη δική Σου Αγάπη βοήθησε κι όλους τους ηλικιωμένους να έχουν καλά και χαρούμενα γεράματα κι όλους όσους μάταια χτίζουν ναούς δόξας κι εξουσίας τους, φώτισέ τους Θεέ της Αγάπης και του αληθινού Φωτός, να δουν όλα τους τα λάθη και να μη ξοδεύουν πλούτη για τη δική τους εξουσία και δόξα, αλλά να τα δώσουν στους πονεμένους και ταλαίπωρους...Προστάτεψε όλους τους ανθρώπους δίχως καμιά διάκριση!..Φώτισε τους νόες όλων των νέων ανθρώπων να δουν την αλήθεια όπου μέσα τους κρύβεται κι ας ακολουθούν ειρηνικά το μονοπάτι τους. Αμεν!.. "
Με φως και αγάπη
Νότα Κυμοθόη
(εικόνα: Αγία Βαρβάρα)

© Νότα Κυμοθόη 

Άδεια Creative Commons