ΓΝΩΜΗ



"ΣΤΕΡΓΕΙ ΓΑΡ ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΓΕΛΟΝ ΚΑΚΩΝ ΕΠΩΝ"
ΣΟΦΟΚΛΗΣ

"Διότι κανένας δεν αγαπά τον αγγελιοφόρο των κακών γεγονότων"
(απόδοση Νότα Κυμοθόη)

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Νότα Κυμοθόη "Ο Πατέρας Θεών κι Ανθρώπων" Εικαστική Γραφή

Ένα έργο ζωγραφικής μου, του 1991,που αγαπώ πολύ. Ελαιογραφία σε καμβά! Η δημιουργία του προέρχεται από τις σκέψεις μου σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στις ανθρώπινες κοινωνίες στην εποχή μας.
Τι δίδαξε ο Χριστός; Αγάπη!!!
Τι δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες; Ελάχιστοι γνωρίζουν...
*«Φιλοφρονήσασθαι αλλήλους.» Γράφει ο Πλάτων που γεννήθηκε το 427 π.Χ. κι απεβίωσε το 347 π.Χ. (Νόμοι 738 D). Δηλαδή θα πει ξεκάθαρα στην νεοελληνική: «Αγαπάτε αλλήλους.» Αυτό δηλαδή που δίδασκε ο Ιησούς Χριστός. Το έλεγε για να ΘΥΜΑΤΑΙ ο γνώστης εκείνης της εποχής και να μαθαίνει για να γνωρίζει και να μη λησμονεί ο μαθητής και μαθητευόμενος αλλά και το πλήθος του κόσμου που άκουγε τις διδασκαλίες του. Τι δίδασκε δηλαδή ο Ιησούς Χριστός; ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΙΔΑΣΚΕ!
*Αλλά και ο Κλεόβουλος ο Ρόδιος , ένας από τους 7 Σοφούς της αρχαιότητος, που έζησε ως τον 6 π. Χ. αιώνα το ίδιο έλεγε, τονίζοντας το "ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ" στην αρχαία Λίνδο!!!
*Και παλιότερα ο Θαλής ο Μιλήσιος που γεννήθηκε το 643 π. Χ. και απεβίωσε το 548 π. Χ. έλεγε:
«Αγάπα τον πλησίον μικρά ελαττούμενος.» Δηλαδή ερμηνεύεται στην νεοελληνική γλώσσα: «Να αγαπάς τον πλησίον σου λίγο περισσότερο από ότι αγαπάς τον εαυτό σου.»
*Και ο Μένανδρος που γεννήθηκε το 342 π.Χ. κι απεβίωσε το 292 π. Χ. έλεγε: «Αγάπης δε ουδέν μείζον ούτε ίσον εστί.» Που θα πει: «Τίποτε δεν είναι σπουδαιότερο ούτε ίσο με την Αγάπη.» Αυτά είναι αρχαία ελληνικά ρητά, από αρχαίους Έλληνες Σοφούς! Από αρχαίους Έλληνες παππούδες μου και είμαι υπερήφανη γι΄ αυτούς και υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα!
Κι ήρθε ο Χριστός μετά από χρόνια να πει τα ίδια, σε μια περιοχή, στην οποία δεν δέχονταν την αρχαία ελληνική σκέψη, μήτε το «Φιλοφρονήσασθαι αλλήλους.» Δηλαδή ο Ιησούς Χριστός δίδασκε «Να αγαπάτε αλλήλους.», τη σκέψη και την Σοφία του αρχαίου Έλληνα Πλάτωνος. (Ο Πλάτων, του Πλάτωνος).
Ελπίζω στο Θεό της Αγάπης πως ήρθε η εποχή να κατανοήσουν όλοι τι ακριβώς σημαίνει αυτό, δίχως διαχωρισμούς καμιάς θρησκευτικής ή πολιτικής εξουσίας και δίχως θρησκευτικές εξουσίες που θέλουν την ανθρωπότητα δούλους.

Με ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ στον ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΩΝ κι Ανθρώπων, για την ημέρα ΘΕΟγέννησης του ΥΙΟΥ ΤΟΥ ο οποίος σε όλη την πορεία της επίγειας ζωής Του, μιλούσε για ΦΩΣ εκ ΦΩΤΟΣ, ταυτιζόμενος με τον Πατέρα ΘΕΟ. ΖΕΥ τον λέμε όλοι οι Έλληνες κι όλες οι Ελληνίδες! ΖΕΥ τον έλεγαν και όλοι οι φωτισμένοι επί ημερών γεννήσεως του Εμμανουήλ και δόξαζαν τη ΘΕΟΓΟΝΙΑ ΤΟΥ! Ο Ένας Ύψιστος Θεός, που λάτρευαν οι αρχαίοι Έλληνες Μύστες το ΕΝ, όπως λεγόταν, είναι υπερβατική και υπερκόσμια οντότητα, γνώστης και ελεγκτής των αρχαίων ελληνικών Μυστηρίων, κυβερνά τα πάντα, είναι άφατος, απρόσιτος, δημιουργός του Σύμπαντος και των ανθρώπων, είναι καθαρά αρχαία ελληνική επινόηση, της γ΄ κοσμοθεώρησης των Ελλήνων, την οποία αντέγραψαν και υιοθέτησαν αργότερα πολλές θρησκείες, σχεδόν όλες, όπως και τις ιδιότητες ΥΨΙΣΤΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ και ΣΩΤΗΡΑΣ. Ο Ζευς ήταν ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ, ο ΥΨΙΣΤΟΣ ΘΕΟΣ της αρχαίας ελληνικής θρησκείας. Όλοι οι άλλοι θεοί, ήταν κατώτεροί του και με τις ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ τους υπηρετούσαν το ΔΙΚΟ ΤΟΥ σχέδιο. Ιερά του Υψίστου ΖΗΝΟΣ υπήρχαν στην αρχαία ΑΘΗΝΑ από το σημείο του αρχαιολογικού χώρου ΣΤΗΛΕΣ ΟΛΥΜΠΕΙΟΥ ΔΙΟΣ (ενώ είναι ο ΖΕΥΣ, του ΖΗΝΟΣ) έως και την ΠΝΥΚΑ, ΙΕΡΑ που καταπατήθηκαν και δεν γίνεται πουθενά αναφορά έως των ημερών μας, ΦΕΥ! ΧΡΙΣΤΟΣ ονομάστηκε ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ο Εμμανουήλ, μετά από τον καθαρμό του στον Ιορδάνη ποταμό, από τον Ιωάννη! Ο Ιωάννης δεν βάφτιζε, αλλά έκανε ΚΑΘΑΡΜΟΥΣ, που μόνον οι αρχαίοι ΈΛΛΗΝΕΣ ΜΥΣΤΕΣ ή ΙΕΡΟΥΡΓΟΙ είχαν αυτό το δικαίωμα να κάνουν. Οι Εβραίοι δεν έκαναν καθαρμούς σε ποτάμια. ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΑ εορτάζει ο κόσμος δίχως να κατανοεί τι ακριβώς σημαίνουν, κι ας συνειδητοποιήσει ο κάθε ένας τι ακριβώς σημαίνει ΧΡΙΣΤΟΣ! Είναι γνήσια ελληνική λέξη με όλη της την σημασία και σημαίνει ΙΚΑΝΟΣ! Ας θυμηθούν οι ΚΑΘΑΡΟΙ ΝΟΕΣ όλη την ΑΛΗΘΕΙΑ και ας συνειδητοποιήσουν τι είναι, ποιοι είναι και γιατί είναι επάνω στον Πλανήτη Γη! Ο ΩΝ, που εορτάζουμε πως ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, όσοι έχετε διαβάσει το βιβλίο μου Το Λ των λέξεων και του Λόγου, σε αυτό το Δοκίμιο αναλύω τι ακριβώς σημαίνει!
Με αυτό το Εικαστικό Έργο Ζωγραφικής μου ΣΤΗΝ ΕΙΚΌΝΑ, ελαιογραφία σε καμβά, Δοξάζω τον Πατέρα Θεών κι Ανθρώπων τον ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΔΕΙΣ ΕΩΡΑΚΕΝ ΠΟΠΟΤΕ, αλλά οι άνθρωποι τον φαντάζονται ηλικιωμένο με λευκή γενειάδα, όπως ακριβώς εικονίζεται και ο ΖΕΥΣ. Εύχομαι ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ σε όλους και σε όλες με όποιο τρόπο και με όποια εικόνα ο καθένας έχει στον χοϊκό νου του τον Πατέρα Θεών κι Ανθρώπων, τον Επουράνιο!
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός, Ποιήτρια
Photography and writer Kymothoe Nota© Νότα Κυμοθόη
(η ανάρτηση έγινε στο fb στις 4 Ιανουαρίου το 2018 και στις 25 Δεκεμβρίου του 2022)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: