ΓΝΩΜΗ



"ΣΤΕΡΓΕΙ ΓΑΡ ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΓΕΛΟΝ ΚΑΚΩΝ ΕΠΩΝ"
ΣΟΦΟΚΛΗΣ

"Διότι κανένας δεν αγαπά τον αγγελιοφόρο των κακών γεγονότων"
(απόδοση Νότα Κυμοθόη)

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Νότα Κυμοθόη"Περί Θεού"Δοκίμιο

εικόνα:έργο ζωγραφικής της Νότας Κυμοθόη,1999/Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi

Νότα Κυμοθόη "Περί Θεού"Δοκίμιο

Η έννοια Θεός, Θεά, Θεοί, είναι αρχαία ελληνική έννοια κι αναφέρεται σε ανώτατη δύναμη κι ενέργεια. Η πρώτη της γραφή απαντάται στη Βοιωτική Διάλεκτο ως Θιός ή Σιός στη Λακωνική ή Θεύς στη Δωρική. 
Στην αρχή υπήρχε η έννοια Θεά=Μεγάλη Μητέρα=Γαία και Μεγάλοι Θεοί=Κάβειροι κι αργότερα δημιουργήθηκε το Πάνθεο των 12 Θεών (6 Θεές+6Θεοί)=ισότητα τέλεια στην αρχαία Ελλάδα περί των θεϊκών ενεργειών!
Μέσα στην αρχική έννοια Θεά=Μεγάλη Μητέρα=Γαία, υπήρχε η έννοια του ΕΝΟΣ ως ΘΕΟΣ σαν ενέργεια Φωτός από τον Ουρανό (πατέρας Θεός)! Με την πάροδο των ετών η έννοια Θεός ταυτίστηκε με το Φως κι επικράτησε παγκόσμια ως Ηλιακή Θεότητα του Ενός!
Τα ιερά του Φωτός ιδρύθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες σε όλη τη γη και το κάθε ιερό για να ιδρυθεί περνούσαν αρκετοί κύκλοι φωτός και μύησης, αφού πριν είχε γίνει καθαρμός που διαρκούσε αρκετό χρονικό διάστημα που είχε σχέση με τον κύκλο της Σελήνης και την επιρροή των πλανητών σε σχέση με τους μεσημβρινούς και πολλούς άλλους παράγοντες για εκείνον τον τόπο. Στην αρχή ήταν ΕΝΑ ΙΕΡΟ ΗΛΙΟΥ και μετά ιδρύθηκε η 1η ακτίνα του!
Συνέχεια η 2η και έφτασε να ιδρυθεί έως και την 16η ακτίνα, δηλαδή 16 Ιερά Ήλιου Θεού Σείριου σε όλο τον πλανήτη. Σε κάθε ένα από αυτά υπήρχε ένας Μύστης Ιερέας Θεός Ήλιος που ταυτόχρονα είχε και την εξουσία του τόπου. Σε κάποια από αυτά τα ιερά ο Μύστης ήταν γυναίκα, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη.
Το το έγινε δεν περιγράφεται με τη βία που εξαπλώθηκε ανάμεσα σε λαούς, γιατί τα ιερά=τόποι λατρείας ταυτόχρονα κρατούσαν και τους θησαυρούς της περιοχής. Η ευρωστία του ανδρικού σώματος υπερείχε σε σχέση με τις γυναίκες, άσχετα αν κάποιες ήταν εξαίρετες πολεμίστριες, όπως οι αμαζόνες...Τα ιερά με τη βία και για να κρατηθούν περιήλθαν σε χέρια αντρών...
Εδώ ξεκινάει η πρώτη μεγάλη ρωγμή και ιεροσυλία σχετικά με την πνευματική ροή της θεϊκής ενέργειας. Περιγράφεται με χρώματα μελανά σε όλες τις Μυθολογίες των λαών.
Στην ελληνική, αναφέρεται σαν πόλεμος μεταξύ Τιτάνων και Γιγάντων!..
Μετά από δόλιες πράξεις, επικρατούν Θεοί μετά από βία...Τα ιερά βεβηλώθηκαν. Η πνευματική ενέργεια του Θεού βεβηλώθηκε...
Στην αρχαία Ελλάδα, όταν μιλάμε για Φως, συνήθως έρχεται στο νου μας το Απολλώνιο Φως του Θεού Απόλλωνα...Όμως δεν είναι έτσι απλά τα θέματα της Πνευματικής αναζήτησης και δεν είναι μόνον οι Ορφικοί Ύμνοι, που υπάρχουν για όλο τον απλό κόσμο. Οι Μύστες που ήταν καθόλα καθαροί σε σώμα, σε νου, σε πνεύμα και ήταν γεννημένοι Θεοί, κρύφτηκαν, έκρυψαν τους τρόπους Μυστηρίων προς τον Έναν Θεό του Φωτός!
Όταν μιλάμε για Θεό του Φωτός μιλάμε για Παντοδυναμία Ενέργειας την οποία ο απλός άνθρωπος με τον φυσικό του νου δεν κατανοεί. 
Σε ένα από τα σπουδαία λατρευτικά κέντρα της Γης, όπου ήταν ο Ναός του Σείριου Ήλιου (είχα την καλή τύχη να βρεθώ εκεί πριν χρόνια κι ευχαριστώ το Θεό γι΄αυτό), υπήρχαν σύμβολα ίδια με αυτά οπού υπήρχαν στη Σαμοθράκη στον Ιερό χώρο των Κάβειρων Θεών, στη Δήλο, στους Δελφούς, στο Λούξορ, στο Καρνάκ, στη Σικελία στο χώρο του Πυθαγόρα, στους Διδύμους της Μ. Ασίας, στην Κύπρο, στην Κρήτη, στην Ολυμπία...Οι άνθρωποι, που πίστευαν στην ενέργεια του Θεού του Φωτός, δεν είχαν εικόνες του, γιατί το Φως δεν μπορεί κανείς να το δει, παρά το παρίσταναν με τον Ήλιο Σείριο. Ο Θεός στη Θράκη (όχι αυτή έτσι όπως έχει σήμερα συρρικνωθεί, αλλά την αρχαία Θράκη) ονομαζόταν Σαβαόζ. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί τι σχέση μπορεί να έχει με τον Σαβαώθ των χριστιανών...Ευελπιστώ σε μια πραγματική απόδειξη μέσω γραπτών μνημείων...
Σε πολλές χώρες της Ασίας και πολλές χώρες της Δύσης και Κεντρικής Αφρικής οι άνθρωποι είχαν μπερδευτεί και δεν είχαν καθαρή εικόνα για τη μοναδική αυτή ενέργεια του Θεού του Φωτός. Πίστευαν σε Ιερό Πνεύμα Θεού και τις θεότητες του 12άθεου τις παρομοίασαν με διάφορες μορφές για να τις κατανοήσουν...ως ιδέες και έγιναν ιδεολάτρες 12 ενεργειών. Αργότερα κατηγορήθηκαν από τους χριστιανούς ως...ιδωλολάτρες (???) παραποιώντας το ιδεολάτρες κι έγινε μια μεγάλη κλοπή ιδεών που μπέρδεψε και μπερδεύει μέχρι ημερών μας την ανθρωπότητα.
Οι άνθρωποι δόξαζαν πάντα το Ιερό Πνεύμα Θεού που πλανιόταν στα δάση, στα ποτάμια, στις θάλασσες, στον αέρα και παντού. Το παρομοίασαν με τα πιο δυνατό ζώο=λιοντάρι και το πιο απρόσιτο και δυνατό πουλί=αετός. 
Κρατούσε ο Θεός αστραπές και κεραυνούς=Ζευς γιατί ήταν ο μεγάλος φόβος και τρόμος των ανθρώπων οι καταιγίδες.Δεν είχαν τότε γερές κατοικίες όπως σήμερα...
Για να προστατευτεί μια οικογένεια ή μια ομάδα ανθρώπων πάντα υπήρχε ένας δυνατός που αυτός μέσα στην οικογένεια ήταν ο γενάρχης αφενός αλλά και εκείνος που έπαιρνε αποφάσεις σχετικά με το που θα πάνε για να επιβιώσουν. Μαζί του έσερναν και τα κοπάδια τους, όσοι είχαν, κι ότι άλλο αγαθό κρατούσαν(σπόρους, δέρματα)...
Αυτός ο αρχηγός ή πατέρας της γενιάς ονομάστηκε πατριάρχης από τις έννοιες πατήρ+αρχή.
Έτσι λοιπόν στις μετακινήσεις των ανθρώπων τον πρώτο λόγο είχε αυτός.
Μετά τους μεγάλους κατακλυσμός και τις γεωλογικές καταστροφές από σεισμούς και ανακατατάξεις της γης, οι άνθρωποι έψαχναν χώρους και τρόπους για να επιβιώσουν.
Το πως επιβίωσαν και το πως επέζησαν είναι πολύ μεγάλη ιστορία...
Τα ιερά τους κι ο τρόπος λατρείας του Θεού χάθηκαν ή οι άνθρωποι και οι Μύστες χάθηκαν σε άλλες περιοχές ή αφανίστηκαν. Στην ελληνική Μυθολογία αναφέρεται ο Δευκαλίων και η Πύρα πως έζησαν με τους γιους τους στην κορυφή του Παρνασσού μέσα σε μια ληνό. Ενώ στην Ιουδαϊκή Μυθολογία πως ο Νώε γλίτωσε μέσα σε μια κιβωτό μαζί με την οικογένειά του και ένα ζευγάρι ζώων από κάθε είδος.
Αναρωτιέμαι ποιος ήταν αυτός ο Νώε και γιατί το όνομά του μου θυμίζει την ελληνική έννοια Νους...Αλλά γιατί η κιβωτός παραπέμπει ηχητικά στην αρχαία "κύμβη" απ΄όπου το κύμβαλον που αφ΄ενός λησμονήθηκε, αφ΄ετέρου παραποιήθηκε πολλαπλώς. Δηλαδή έγινε κλειδοκύμβαλον, μουσικό όργανο για εκκλησιαστικούς ύμνους αλλά περιελύφθηκε στις γραφές του Αποστόλου Παύλου στον γνωστό ύμνο της αγάπης. Τίποτα τυχαίο. όλα τα αληθινά δεν χάνονται, αλλά υπάρχουν για ν΄ανιχνευτούν στο μέλλον...Ποιος δηλαδή θα σκεφτόταν τα "κεραύνεια κύμβαλα του Διός" στην εποχή μας αν δεν πήγαινε εκεί από θεία φώτιση ο νους του;
Δεχόμενοι πως οι μετακινήσεις των λαών μετέφεραν μαζί τους και τις συνήθειές τους μαζί και τους τρόπους λατρείας του Θεού που πίστευαν, οι θρησκείες και οι τρόποι λατρείας μπερδεύτηκαν πολλοί, όπως και οι ενέργειες...(Αυτό συμβαίνει και σήμερα και ας μας βάλει σε σκέψεις για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό το γεγονός τότε).
Κάποιοι πίστευαν σε ΕΝΑΝ ΘΕΟ και κάποιοι σε πολλούς Θεούς που προέρχονταν από την αρχική ενέργειά του (Μεγάλη Μητέρα=Γαία+Πατέρας Θεός Φως από Ουρανό).
Έτσι όλες οι μονοθεϊστικές θρησκείες δανείστηκαν την αρχαία ελληνική έννοια Θεός=Φως κι απέδωσαν σε αυτήν την ύψιστη έννοιά του, δίχως πολλές φορές να κατανοούν την ανωτερότητά του, γιατί είχαν χαθεί οι περισσότεροι Μύστες. Το έργο αυτό περιήλθε σε χέρια αρχηγών μιας φυλής που κρατούσε όπως ο τσοπάνης το κοπάδι, στον πατριάρχη ή γενάρχη της φυλής αυτής. Αλλά καμιά απολύτως σχέση δεν έχει αυτός ο άνθρωπος με την πρωταρχική έννοια της έννοιας Θεός. 
Ενώ στην αρχαία Ελλάδα έχουμε τον Δευκαλίωνα και την Πύρα, που μετά τον μεγάλο κατακλυσμό, οι γιοι τους γίνονται γενάρχες των φυλών των Ελλήνων, δηλαδή ο Ίων=Ίωνες, Αίολος=Αιολείς, Δώρος=Δωριείς, πουθενά δεν αναφέρεται η Μητέρα, αλλά η φυλή παίρνει το όνομά της από τον Πατέρα. Οι φυλές αυτές πήγαν Ανατολικά, Δυτικά και Βόρεια και στη χώρα της Ελλάδας εξαπλώθηκαν παντού. Εδώ ιστορικά έχουμε μια μεγάλη αλλαγή, μια Νέα εποχή για εκείνη την εποχή που από την εποχή του Λίθου πέρασε ο κόσμος στην Νεολιθική περίοδο.
...
Ο Αβραάμ φαίνεται ως γενάρχης της φυλής του Ισραήλ...
Κι εδώ ξεκινάει και τυλίγεται το κουβάρι Θεός...γιατί με τον κατακλυσμό οι άνθρωποι σκορπίστηκαν εδώ κι εκεί και πάρα πολλοί χάθηκαν...όμως η ανάμνηση Θεού υπήρχε και διασώθηκαν οι γνώσεις...
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν καθαρή τη γνώση του Θεού, γιατί και οι Ίωνες που ίδρυσαν την Ιωνία στη Μικρά Ασία κι εξαπλώθηκαν και στην περιοχή του Ισραήλ γνώριζαν τι θα πει Θεός του Φωτός. Αλλά μόνον Ίωνες βρέθηκαν εκεί; Άλλες ελληνικές φυλές δεν υπήρχαν;
Οι όσοι άνθρωποι μετά τον κατακλυσμό επέζησαν ίδρυσαν τα ιερά τους και δεν είχαν κανένα πρόβλημα...Οι Αιολείς έκαναν το ίδιο καθώς και οι Δωριείς επίσης...
Το μεγάλο πρόβλημα το είχε ο Αβραάμ που ήταν πατριάρχης μιας φυλής με τα περισσότερα ζώα, η οποία δεν γνώριζε περί του Ενός Θεού και αυτόν αναζητούσε. Παρουσιάστηκε αρκετές φορές το Πνεύμα Θεού του Φωτός των αρχαίων Ελλήνων, αλλά δεν τον δέχονται, γιατί οι Έλληνες Ίωνες αλλά και Κρήτες που ζούσαν στην περιοχή του Ισραήλ ήταν περισσότεροι...και γνώριζαν για το Φως του Θεού, όμως λάτρευαν κι αυτοί τους τοπικούς θεούς και θεότητές τους.
Τα ιερά είχαν πολύ μπλεχτεί καθώς και οι τρόποι λατρείας... Ο Αβραάμ θέλει να είναι αρχηγός...
 Μελετώντας τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης, όπως λέγονται της φυλής του Ισραήλ, βγάζουμε πολλά συμπεράσματα για την αναζήτηση Θεού αληθινού. Ανάμεσά τους ζούσαν και οι Εσσαίοι τους οποίους δεν δέχονταν...Η έννοια Σείριος Ήλιος έγινε Κύριος στην πορεία και μέσα σε όλα τους τα κείμενα αναφέρεται με αυτό το όνομα=Κύριος=Θεός=Σείριος Ήλιος!..
Ο πατριάρχης του Ισραήλ, δηλαδή ο αρχηγός της πατριάς=γένους αποκτούσε πολλούς απογόνους και ο πρώτος της πατριάς=πρωτότοκος γινόταν μετά το θάνατο του πατέρα του αρχηγός της φυλής=οικογένειας. Οι γυναίκες δεν είχαν καμιά θέση, ήταν μόνον για να γεννάνε και να κάνουν δουλειές. Ο πατριάρχης ήταν αυτοκράτωρ, βασιλιάς, αρχηγός και Αρχιερέας για την τέλεση των μυστηρίων. Αντιγράφοντας το 12άθεο των αρχαίων Ελλήνων και των 12 Θεών του Ολύμπου, είχαν σε εξέχουσα θέση τις επίλεκτες 12 φυλές του Ισραήλ και ανέμεναν την έλευση του Μεσσία Θεού. Η λατρεία τους βασιζόταν στο Τετράγωνο του Πυθαγόρα ή Τετραγράμματο και προέρχεται από το ιερό Γαμμάδιο του Ήλιου Θεού μετά από τη διδασκαλία που πήραν από τον Ίαγχο ή Ιεωβά ή Γιαχβέ ή Ιεωβά=Υιός Βα= Υιός Βασιλιά!
Το Τετραγράμματον έχει Σύμβολο ίδιο με το Άστρο του Σείριου ήλιου!
Είναι ίδιος ο Συμβολισμός με το Γαμμάδιον!Σημαίνει=ΓΙ ΕΧ ΩΒ ΑΧ αλλά προφέρεται ΙΕ ΧΩ ΒΑ=ΙΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑ που θα πει κατακυριολεξία το ιερό σύμβολο του Ήλιου Θεού από τα ιερά του Άμωνος Διός! Αλλά γιατί λησμονήθηκε ο Θραξ Θεός Σαβαόζ των Μεγάλων Θεών Καβείρων; Μήπως έχει σχέση με τον Θεό Σαβαώθ;
Τα δυο τρίγωνα δημιουργήθηκαν με την ένωση των δύο άκρων από τους βραχίονες του Τετραγράμματου, ήτοι: Το ένα τρίγωνο μέσα στο άλλο. Η πάνω γωνία οδηγεί στον Πνευματικό Ουράνιο Πατέρα Θεό=αρσενική πλευρά και το άλλο τρίγωνο στην Ανθρώπινη πλευρά=Γαία Θεά=θηλυκή πλευρά. Αλλά στο άστρο αυτό του Δαβίδ έχουμε ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΥΠΟΤΑΓΗ κι ΟΧΙ ΕΛΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, όπως ήταν στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΜΜΑΔΙΟΝ  ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!..Με λίγα λόγια μπλόκαραν με μυστικά μυστήρια τελετουργικά σαν ένα είδος ισχυρής "μαγείας" το αρχαίο ελληνικό Πνεύμα και των αρχαίων Ελλήνων τη θρησκεία.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ...



Με το πέρασμα των χρόνων κι ενώ η θρησκεία του 12άθεου ασθενούσε διότι τα ιερά του Σείριου Ήλιου από 16 που ήταν είχαν μείνει μόνον 8 καθαρού Φωτός ενώ τα άλλα είχαν αλλοτριωθεί από τις ανθρωποθυσίες που τελούσαν, στη χώρα του Ισραήλ οι 12 φυλές κράτησαν μια ιερή γραμμή όπου περίμεναν το Μεσσία τους.
Όταν ήρθε ο Χριστός στη χώρα του Ισραήλ δεν τον αναγνώρισαν μήτε τον δέχτηκαν! Γιατί σύμφωνα με την πίστη τους στον ΙΕ ΧΩ ΒΑ περίμεναν ένδοξο βασιλιά να έρθει ως Θεός λαμπρός μέσα σε δόξα!
Ο Ιησούς Χριστός μίλησε για το Φως του Θεού Σείριου=Κύριου, λέγοντάς τους καθαρά:"ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, Ο ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΕΜΟΙ ΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΗΣΕΙ ΕΝ ΤΗ ΣΚΟΤΙΑ ΑΛΛ΄ΕΞΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ", τους εξήγησε πως γνωρίζει καθαρά τον Πατέρα Θεό, γιατί από αυτόν προέρχεται, αλλά δεν τον δέχτηκαν.

Σε ταξίδια μου στο Ισραήλ περπάτησα στους ίδιους τόπους όπου υπάρχουν όλ΄ αυτά τα ιερά λατρείας, που ανήκουν σε διάφορα μοναστήρια σήμερα. Εκεί είναι το χωριό της Βηθλεέμ και το σπήλαιο που γεννήθηκε ο Χριστός, το χωριό που καταγόταν η μητέρα Του Μαρία και το σπίτι όπου ζούσαν οι γονείς της Άννα και Ιωακείμ. Τον Ιησού Χριστό που μίλησε για το γνήσιο Φως του Θεού Ήλιου, αυτό το αρχαίο Φως Λατρείας των αρχαίων Ελλήνων μέσα στα 16 ιερά σε όλη την ανθρωπότητα και στα 8 καθαρά ιερά, δεν τον δέχτηκαν, μήτε άκουσαν τις διδασκαλίες του. Τον σταύρωσαν...
 Ο Ιησούς Χριστός, όταν πήγαν οι Έλληνες από την Κύπρο με τον Βαρνάβα από την Σαλαμίνα της Κύπρου είπε: Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.” 
Διότι μόνη η Ελλάς γεννά ανθρώπους φυτόν εκ του ουρανού και του Θεού Βλάστημα εξακριβωμένον απογεννώσα λογικήν σκέψιν, ιδιοποιουμένη την επιστήμην.


Όμως, αν δεχτούμε τη Θεογονία του Ησιόδου, που μιλάει για Θεογεννήσεις στην αρχαία Ελλάδα θα δεχτούμε και τη Θεογέννηση του Χριστού με επέμβαση Θεού στο αγνό σώμα της Μαρίας. Αλλά είτε μας ενδιαφέρει , είτε όχι, αν εξετάσουμε το γεννεαλογικό δέντρο της Μαρίας, αυτό έχει να κάνει με το εκ σαρκός, ιερό δέντρο, προέλευσης του Εμμανουήλ Ιησού Χριστού Υιού Θεού.
Ποιος είναι ο Θεός, που είναι πατέρας του; Για ποιον μιλάει στους λόγους διδασκαλίας του και ποιον Θεό Πατέρα Του φανερώνει;

Μετά την Ανάσταση του Χριστού και την Πεντηκοστή, όπου το ΑΕΙ Ο ΦΩΣ ΘΕΟΥ ΔΩΘΗΚΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ιδρύθηκε ο Χριστιανισμός!...
Εδώ υπάρχει το μεγάλο μπέρδεμα, γιατί από το φόβο των φυλών του Ισραήλ, μετά το γκρέμισμα της Ιερουσαλήμ από τον ισχυρό σεισμό, πίστεψαν πως αυτός είναι ο Μεσσίας που περίμεναν, αλλά δεν πίστεψαν όλοι. Ο Χριστός έδωσε στην ανθρωπότητα όλη την αλήθεια για το ΕΛ της πρώτης Έλευσης του Θεού στη Γη και αποτελεί την κορωνίδα των ΗΛ, δηλαδή όλων από τη φυλή του Ισραήλ που τον περίμεναν!
ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΔΥΟ ΕΨΙΛΟΝ που είναι αρχαίο ελληνικό Σύμβολο του Σείριου Ήλιου κι όλων των όσων απογόνων του προέρχονται απ΄ αυτόν. 

Στη φωτογραφία ο θρόνος του Μίνωα στην Κρήτη. Τα ΔΥΟ ΕΨΙΛΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ κι αποτελούσαν ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ της Ελευσίνας ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ τους, δηλαδή όλων των μυημένων σε αυτά, όπου κρατούσαν τον όρκο της σιωπής. Αλλά γιατί λησμονήθηκαν; Τι έγινε με τις διδασκαλίες του Απολλώνιου Τυανέως; Γιατί ξεχάστηκαν;


Στους Δελφούς υπήρχαν "Ε", σηλαδή, διπλά ΕΨΙΛΟΝ ΕΝΩΜΕΝΑ και γραμμένα ΔΥΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ:

ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ και ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ.
(Στο βιβλίο μου Η ΛΎΤΡΩΣΗ, έκδοση 2006, αναφέρω σχετικά με την όλη μου πορεία στο ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ και ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ)

Ως σύμβολο το Ε υπήρχε παντού και σε όλη τη Γη υπάρχουν παραστάσεις με το συμβολισμό των ΔΥΟ ΕΨΙΛΟΝ.
Δεν υπήρχε Θεός ή θεότητα στον αρχαίο κόσμο που να μη έχει στην βάση της λατρείας του δηλαδή να κρατά αυτά τα ΔΥΟ ΕΨΙΛΟΝ. Ακόμα και στη Γεννησαρέτ έχει βρεθεί πλάκα με το σύμβολο αυτό κι αποτελούσε βάση αρχαίου Θεού.

Οι αναζητητές της γνώσης χρησιμοποίησαν όλες τις δυνάμεις και όλα τα απόκρυφα Μυστήρια για ν΄αποκτήσουν δύναμη. Αυτά τα Μυστήρια είναι επικίνδυνα για τους μη μυημένους και καλά θα κάνουν να μη προχωράνε γυμνοί στ΄ αγκάθια, γιατί οι ενέργειες που απελευθερώνονται είναι πολύ ισχυρές. 
Οι πνευματιστές, όπως έχουν χαρακτηριστεί στις ημέρες μας κάποιοι που λένε πως εκπροσωπούν τη μια ή την άλλη οντότητα, στην πραγματικότητα καταφέρνουν να λαμβάνουν μηνύματα ως διάμεσα από αυτήν την οντότητα, κάτι που έκαναν στο παρελθόν οι μάγοι, μάντεις και η Πυθία ή όπως αλλιώς χαρακτηρίζονται οι όσοι "εκπροσωπούσαν" τ΄απόκρυφα μυστήρια Δάσκαλοι ή Θεοί.
 Ο απλός άνθρωπος, μέσα στην όλη του άγνοια αλλά κι ανυποψίαστος από αυτές τις γνώσεις, τις φοβάται και αυτός ο φόβος είναι ιερός φόβος. Γιατί τα Ιερά και Όσια Μυστήρια δεν είναι για όλους, παρά μόνον για τους "καθαρούς" κι αποφασισμένους ν΄ασχοληθούν με αυτά και να τα υπηρετήσουν πιστά έως ότου παραδοθεί η ψυχή τους κι εκπνεύσει απ΄το σώμα τους.
 Οι ορθόδοξοι ιερείς, έχουν λέει τους μοναχούς διορατικούς που προβλέπουν τα γεγονότα.  Ένας από τους μεγάλους πνευματιστές ήταν και ο Σολομών στο Ισραήλ, που επί ημερών του λάτρευαν 100 Θεούς κι ο καθένας είχε μια ισχυρή δύναμη, γιατί συγκέντρωναν πολλές τελετές και ύμνους για την κάθε μία. 
Στην αρχαία Ελλάδα ο Ορφέας είχε καταγράψει μια σειρά από Ύμνους που αφορούσαν επικλήσεις στους Θεούς των Ελλήνων και σε μικρότερες Ενέργειες, οι οποίες στην πάροδο των χρόνων ονομάστηκαν "δαιμόνια". 
Οι Ύμνοι που έχουν μεταλλαχτεί στην χριστιανική πίστη αποτελούν μετάλλαξη της Ορφικής Υμνογραφίας, της Ηλιακής Θρησκείας τους Σείριου και συμπεριλαμβάνουν τις τελετές μεταλλαγμένες των ιερών αρχαίων Μυστηρίων.
 Σε όλες τις θρησκείες υπάρχουν ιερές τελετές για όλα τα θέματα που αφορούν τους ανθρώπους.
Από την Αβρααμική θεωρία περί πατριαρχίας υπάρχει στην διοίκηση της ορθοδόξου εκκλησίας όλος αυτός ο Αβρααμικός τρόπος ιεραρχίας=υποταγής στο Θεό και οι βαθμίδες των ρασοφόρων με ανώτερο τον Πατριάρχη. Από την Αβρααμική θρησκεία  και θεωρία προέρχονται και το Ισλάμ=υποταγή και μουσλίμ=υποταγή στον Ύψιστο (μαζί ταυτίζεται και η πολιτική εξουσία που κι αυτή υπάγεται στον Ύψιστο). 
Αλλά και στον Χριστιανισμό για να επικρατήσει δέθηκε η θρησκευτική λατρεία με την εξουσία των όπλων (στρατός κι αργότερα αστυνομία).
Υπάρχει και η Πίστη Μπαχάι που αναφέρεται στη Δόξα του Υψίστου Θεού και έχει παγκοσμιοποιηθεί και περιλαμβάνει τη θρησκεία του Αβράμ, του Μωυσή, του Ζωροάστρη, του Βούδα, Κρίσνα, Ιησού, Μωάμεθ.
Έτσι απλά, για να μη ταράζεστε σχετικά με το θέμα αυτό. 
Ακούγονται διάφορα για το τι θα συμβεί στις 23 Σεπτέμβρη και γράφονται πολλά.
Αν λοιπόν αυτή την ημέρα γιορτάζουν κάποιοι άνθρωποι, που απαριθμούν πολλά εκατομμύρια σε όλη τη γη κάποιες μεγάλες προσκυνηματικές τελετές και κάνουν επικλήσεις, φυσικό κι επόμενο είναι να έχουμε σε όλο τον πλανήτη μεγάλες ενεργειακές δονήσεις. Καλό θα είναι για τον καθένα αυτές τις ημέρες να είναι χαλαρός, ήρεμος και να αποδεχτεί του άλλου τον τρόπο λατρείας δίχως να τον κρίνει. Ο Θεός είναι Ένας κι είναι Άυλο Πνεύμα Πνευμάτων Φωτός Παντός και Πανταχού σε όλα τα Σύμπαντα Συμπάντων Αεί εις το Άπειρον. 
Κανένας ανθρώπινος νους, δεν μπορεί μέσα στην ακάθαρτη υλική του υπόσταση σε σώμα όπου υπάρχει και δρα, να μιλήσει και να είναι επί γης Θεός, αν δεν έχει γεννηθεί εκ Θεού με Λόγο Θεού για να τον φανερώσει. Απλά υπάρχουν οντότητες που είναι φωτεινές κι είναι Φως ενσαρκωμένες σε σώμα φθαρτό. Το Φως είναι Φως και δεν μπορεί να μπει σε κανέναν τάφο. όπου κι αν ταφεί δεν θα υπάρχει. Αν αυτό το σώμα είναι Θεός, τότε εξαϋλώνεται όλη του η σάρκινη υπόσταση, δηλαδή έχουμε ανάστασή του σώματος. 

Είναι γεγονός, πως η ΕΠΙΚΛΗΣΗ όταν γίνεται από πλήθη ανθρώπων δημιουργεί δονήσεις ενεργειακές. 
Ο Θεός λοιπόν είναι ΕΝΑΣ κι είναι ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ και η εντολή που άφησε ήταν ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ!!!
Κι αυτή η αγάπη του Θεού είναι ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΦΩΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!.. 
Γιαυτό το Φως μιλούσε ως προάγγελος φωτός ή ως προφήτης του ή ως μέγας Δάσκαλος κι ο Πυθαγόρας! Του Πυθαγόρα τις αλήθειες τις έχουν προσαρμόσει οι πρώτοι χριστιανοί σε δικές τους τελετές κι ύστερα τις εξαφάνισαν. Οι περισσότεροι Έλληνες κι Ελληνίδες έχουν μεσάνυχτα για όλη τη δύναμη αυτή. 
Να προσέχετε και να έχετε καθαρή καρδιά, καθαρό νου και αγνά αισθήματα για όλους. Να έχετε μόνον αγάπη σε καρδιά και νου.
Τα σύμβολα των Ιερών Τόπων αποτελούν σύμβολα λατρείας για τους ανθρώπους, οι οποίοι σε αυτούς τους τόπους τελούσαν ιερά μυστήρια. 
Οι χριστιανοί έχουν τον σταυρό, επάνω στον οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο Εμμανουήλ Ιησούς Χριστός.
Από φόβο, από τύψεις κι από ενοχές φορτωμένοι, λάτρεψαν τον σταυρό του μαρτυρίου του.
Αλλά, έως εκεί. Δεν μπορούν οι περισσότεροι άνθρωποι να κατανοήσουν το Φως της Ανάστασης, οπού είναι το Όλον Φως μέσα στο οποίο υπάρχει ο Εμμανουήλ Ιησούς Χριστός.

 Ο Ιησούς Χριστός ενώνει τα δύο ΕΨΙΛΟΝ των αρχαίων Ελλήνων  κι αρχαίων λαών και δεν έχει κανέναν εγκλωβίσει ώστε να κατανοήσει με βια αυτήν την αλήθεια. Οι όσοι λοιπόν έχουν ασπαστεί τον χριστιανισμό, θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι οι εκπρόσωποί του αλλά και οι πιστοί του, πως ο σταυρός αυτός, αν δεν είναι αποδεχτός από πλήθος ανθρώπων παγκοσμίως, οι οποίοι έχουν άλλους τρόπους λατρείας του Θεού, δεν μπορούν με βια να τον επιβάλλουν.
Ο καθένας έχει την ελευθερία από το Θεό, ν΄αντιληφθεί το Θεό, όπως κι όπου φτάνει ο νους του, προσέχοντας πολύ στο πως θα εκφράσει την έννοια Θεός.
 Η κόντρα, το μίσος, η οργή και ο φανατισμός οδηγούν σε συγκρούσεις. Και δεν μιλάμε για συγκρούσεις σώμα με σώμα, αλλά αόρατες ενεργειακές συγκρούσεις μέσω ΎΜΝΩΝ που συγκρούουν αυτές τις ενέργειες. Για να ηρεμήσει η ανθρωπότητα οι ενέργειες αυτές θα ενωθούν, όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.
Στις ημέρες μας έχει ήδη ξεκινήσει αυτή η ενότητα από οντότητες φωτεινές επάνω στον πλανήτη γη, όπου μιλάνε για το Θεϊκό Φως του Όλου Φωτός!
Το ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΙΠΛΟ ΕΨΙΛΟΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΕΧΕΙ! Αλλά έχει ταυτόχρονα και την μεγάλη ενέργεια που απελευθερώνεται από αυτήν την ένωση, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι στη γη δεν είναι έτοιμοι να τη δεχτούν. Δεν την κατανοούν από φόβο, από πρόληψη κι από προσκόλληση στις παλιές ενέργειες κι από εμμονές που διαστρεβλώνουν την όλη αλήθεια. Όμως για τη μεγάλη αυτή αλλαγή που έρχεται έχουν όλοι μιλήσει είτε είναι προφήτες είτε είναι τεχνοκράτες είτε είναι μέσα σε διάφορες θρησκείες. Τίποτα δεν χάνεται και τίποτα αληθινό και θεϊκό δεν καταστρέφεται μήτε ο Θεός της αλήθειας κινδυνεύει. Μη φοβόσαστε  και μη τρομοκρατείτε τον κόσμο για να σώσετε το Θεό σας, Ο Θεός είναι Φως και το Φως Του δεν έχει ανάγκη από τη δική σας ύπαρξη. Εσείς έχετε ανάγκη να δεχτείτε την όλη αλήθεια και να κατανοήσετε την αποδοχή του άλλου, που μπορεί να έχει τη διαφορετικότητα και τον διαφορετικό τρόπο λατρείας Θεού...
Αγάπη, αυτό είναι το κλειδί για όλους και όλα! Και η αγάπη θα φωτίσει τα έσω του ανθρώπου. Δίχως αυτήν δεν θα μπορεί στην Νέα Εποχή να υπάρξει!
Καλή κι ευλογημένη ημέρα, ώρες, στιγμές για όλους και όλες όπου κι αν βρίσκεστε!Προσπαθείστε να συντονιστείτε με τη Νέα Εποχή μας και μη πάτε κόντρα στο ρεύμα της. Όποιος πάει κόντρα στο ρεύμα είναι σαν εκείνον τον καραβοκύρη μέσα στον ωκεανό, όπου προσπαθεί να οδηγήσει το σκαρί του κατά πάνω στην καταιγίδα και κόντρα στον καιρό, κατηγορώντας τα σκαριά άλλων που πλέουν σε άλλες θάλασσες, αλλά επάνω στη γη, όλες οι θάλασσες αποτελούν τον μέγα έναν ωκεανό νερού που περιβάλλει την όποια στεριά. Δεν θα τα καταφέρει, λοιπόν ένας τέτοιος μονόπλευρος καραβοκύρης. Θα τσακιστεί. Να με συμπαθάτε:):):):)...
Καλημέρα σε όλο τον κόσμο!
Με φως και αγάπη Θεού Αγάπης Υιού της Σοφίας και Ιερό Πνεύμα Θείας Δύναμης κι Ιερής Νοημοσύνης
Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη Περί Θεού"Δοκίμιο© Νότα Κυμοθόη 

Άδεια Creative Commons

Δεν υπάρχουν σχόλια: