ΓΝΩΜΗ



"ΣΤΕΡΓΕΙ ΓΑΡ ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΓΕΛΟΝ ΚΑΚΩΝ ΕΠΩΝ"
ΣΟΦΟΚΛΗΣ

"Διότι κανένας δεν αγαπά τον αγγελιοφόρο των κακών γεγονότων"
(απόδοση Νότα Κυμοθόη)

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Νότα Κυμοθόη "Καλή Λαμπρή Ημέρα"

Νότα Κυμοθόη "Καλή Λαμπρή Ημέρα"
Οι άνθρωποι περιμένουν με λαχτάρα την Μ. Εβδομάδα για να γιορτάσουν το Πάσχα. Δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτή η γιορτή. Απλά από συνήθεια καθαρίζουν το σπίτι τους, κάνουν αγορές, φτιάχνουν κουλουράκια, αγοράζουν αρνί για τη σούβλα, βάφουν κόκκινα αυγά τη Μ. Πέμπτη και μετά τον Επιτάφιο, εύχονται Καλή Ανάσταση. Γίνεται το Μ. Σάββατο το βράδυ με το άναμμα της λαμπάδας με το Άγιο Φως που φέρνουν από την Ιερουσαλήμ.
Όμως το 2020 έχουμε ανατροπές. Η πανδημία του κοροναϊού έχει τις εκκλησιές, κλειστές. 
Δεν έχουν κατανοήσει οι περισσότεροι άνθρωποι, πως ο Θεός δεν είναι μέσα σε όλο αυτό που συμβαίνει σαν δρώμενο στις εκκλησιές, αλλά βρίσκεται ο Θεός παντού. Αυτό το "παντού" ακόμα να κατανοηθεί κι όμως όλοι πιστεύουν Σ'  ένα Θεό Πατέρα Παντοκράτωρα...
Εύχομαι σε όλων τα σπιτικά Καλή Λαμπρή Ημέρα Ανάστασης Πνευματικής και να έρθει άπλετο Φως Πνευματικό σε όλων τους νόες, ώστε να κατανοήσουν πως ο Θεός είναι ΖΩΝ, δεν πέθανε ποτέ! Οι άνθρωποι τον προδίδουν χρησιμοποιώντας τον Ιούδα, τον καταδικάζουν, τον σταυρώνουν και ύστερα ενώ δεν τον βρίσκουν πουθενά, λένε πως Αναστήθηκε! Είναι δύσκολο να κατανοήσει ο ανθρώπινος νους το Θεϊκό Πνεύμα που είναι Παντού.